Mine mest populære Opskrifter efter mit Sund Indefra koncept

Maden og min krop har været mine værste fjender. 

Men så opdagede jeg, at begge dele var min genvej til at blive sund og hel indefra og ud.  

Som barn elskede jeg at bage og lave mad, og jeg har altid været meget kreativ og haft en veludviklet skaberkraft. Samtidig har jeg intuitivt i mange år vidst, hvad der var godt for min krop, men overhørt det. 

Da først jeg fik øjnene op for, at jeg slet ikke var skabt til at spise efter regler, standarder eller bestemte kure, men blot skulle kreere dén mad, min krop kaldte på, genfandt jeg glæden ved at spise – og fik min krop tilbage. 

Ingen af os er ens, så hvad der virker for mig, virker ikke nødvindigvis for dig. Men vi er alle skabt til at spise mad, der nærer os i stedet for at dræne os for energi og give os smerter og diffuse, uforklarlige symptomer.

Det handler om at spise intuitivt efter din krops indre GPS. Og det har jeg skrevet en hel bog om. 

Herunder deler jeg nogle af mine mest populære opskrifter i deres nyeste versioner for intet er jo statisk 😉 

Haps endelig, hvad du kan bruge og del gerne med dit netværk, men krediter mig gerne, så bliver jeg happy! 

Sund Indefra opskrifter på mad og snacks i en ruf

Sund Indefra sneakers på en studs (+ frysetid)

  • Smelt 300 gr. øko choko 85% med et par skefulde kokosolie ved svag varme
  • Blend ca. 300 gr. Dadler, evt med en smule kogende vand
  • Hak 100 gr. Peanuts + 100 gr. øko eller almindelige mandler
  • Bland daddelmosen med de hakkede mandler/peanuts
  • Fyld massen i en mini muffinpladeform (min har 24 små huller
  • Fordel chokoladen som overtræk
  • Smid hele herligheden på frys i min. En time og gerne længere
  • Tag det antal direkte fra fryseren, du skal bruge som snack og gem resten på frys eller alternativt på køl
  • Enjoy de lækre snacks og de gode fedtstoffer, som disse sneakers byder på. 

BONUSINFO: Kokosolie virker ikke bare antiinflammatorisk, men sammen med mandler/nødder hæmmer det også blodsukkerudsvinget og den efterfølgende ‘jeg-vil-have-mere-trang’ ved indtaget af søde sager som disse 😉 

Sund Indefra choko kokos muffins spækket med superfoods

  • Smelt 200-250 gr. øko choko med ca. 100 gr. øko smør ved svag varme
  • Blend 3-4 bananer, 5 æg, 1 dl. kokos sukker, 2 tsk. kanel, 2 tsk. bagepulver og evt. 1-2 tsk vaniljepulver. 
  • Blend ca. 1 dl. mandler til mel og rør det hele sammen
  • Tilføj ca. 4 dl. i alt af en blanding af kokosmel, chiafrø og hampefrø, hvis du har det og ellers brug det, du har + suppler evt. med havregryn
  • Rør det hele godt sammen og hæld det i dine muffin forme
  • Bag straks ved 175-200 gr.  alt efter din ovn i ca. 15-20 min alt efter str. muffin form og ovn, men hold skarp øje, så de stadig er bløde indeni, når du tager dem ud til let afkøling
  • Enjoy lune med det samme og frys resten ned

TIP: Jeg bruger silikone forme, som du ser på billedet, som også er gode til at fryse ned, så vi altid har muffin klar til snack, legekammerater, kaffegæster eller til at medbringe på farten 😉  

Lynbøv happy greenie, der får dine celler til at danse af glæde – opskrift per person

  • Pres 1 frisk øko citron
  • Riv lidt frisk øko ingefær på et lille rivejern eller skær bare nogle fine strimler
  • Tag en håndfuld frisk, skyllet spinat eller andet bladgrønt 
  • Hæld det hele i dit blenderglas
  • Tilføj et skvat omega, ex. hørfrø olie, hampefrøolie eller Udo’s eller deslige + lidt kokosolie, som giver din greenie et ekstra cremet toutch og en healende effekt
  • Tilføj evt. 1 banan eller 1/2 avocado for at give lidt sødme og substans til den lille sult eller sød evt. med lidt honning

TIP: Jeg drikker ofte denne greenie som det første om morgenen for at rense systemet igennem og få lidt næring og spiser så en lidt større morgenmad, når jeg har været aktiv med en gå-, cykel-, løbe- eller svømmetur og blevet mere sulten. Hvis jeg underviser om aftenen eller er lidt små sulten, elsker jeg at forkæle mig selv med denne greenie med en nøddesnack til 😉 

Pink Magic morgendrik på 3 minutter

    • Pres en øko appelsin + 1/2 eller 1/1 citron efter din smag
    • Skær et par håndfulde røskål
    • Hæld det hele i dit blenderglas
    • Tilføj et skvat omega, ex. hørfrø olie, hampefrøolie eller Udo’s
    • Tilføj lidt kokosolie (som virker antiinflammatorisk og giver drikken en NAIS cremet smag og konsistens
    • Tilføj evt. lidt revet øko ingefær, som også har anti-inflammatorisk effekt
    • Tilføj evt. et skvat honning for sødmen eller lad være
    • Blend det hele og VUPTI har du starten på en magisk dag

Jeg starter altid min dag med en rød eller grøn magisk morgendrik, og det gør vi naturligvis også på mine retreats 😉

Koldhævede glutenfri boller til hverdag og fest

  • Rør 1/2 pk øko gær og et par strøg FiberHUSK op i ca. 3/4 liter fingerlunkent vand
  • Tilsæt 10-12 ‘kværn’ med saltkværnen, lidt god olivenolie og evt. et skvat honning og rør godt
  • Tilsæt 2-3 revne gulerødder, et par håndfulde chiafrø og et par håndfulde hampefrø eller alternativt diverse kerner
  • Rør det hele grundigt, og tilsæt så 300-400 gr. havregryn og ligeså meget glutenfrit havremel (fås i Aldi men dog ikke som øko)
  • Vær opmærksom på, at Chiafrø og HUSK suger væske, så dejen skal være rimelig klæg, når du stiller den på køl – gerne natten over
  • Når dejen har hævet nogle timer eller over natten, skal den røres godt igen, inden du klatter det antal boller, du skal bruge på en bageplade og gem evt. resten af dejen i op til 3 dage
  • Stil til hævning i 20-30 min eller put alternativt i kold ovn
  • Bag 30-40 min ved 200 gr. alt efter ovn og efter smag

God fornøjelse med disse boller, som er et hit til både hverdag, brunch og fødselsdage hos os! 😉 

Vil du have flere Sund Indefra opskrifter og mere inspiration?  

Du får 21 kvikke basis opskrifter på sund indefra mad og snacks i en ruf + 5 fokuspunkter til at spise dig i balance efter din indre GPS i min bog ‘Sund Indefra – Sådan!’.